10-13 augusti 2023 ”Havängs-vandring”

Välkomna att pilgrimsvandra från Glimmeboda, Brösarp – Haväng – Kivik – Knäbäckshusen. Den himmelsblå pärlan kallas för bekymmerslöshets-pärlan.  

Basläger/Logi och samlingsplats: Solevi idrottsanläggning, Kivik. Mitt emot Kungagraven/ Sågamöllans café går en väg ner mot idrottsplatsen och havet. Golvförläggning i sovsal – ännu bättre är att det finns möjlighet att tälta för den som önskar det. Toaletter och dusch finns. 

Torsdag: samling kl 17.00-18.00 Solevi idrottsanläggning på Kivik. Du kommer då det passar dig under denna timme. Vi äter gemensamt och får en introduktion inför dagarnas vandringstema. Det finns tid att komma ‘på plats’ och att känna in sig i gruppen.

Fredag (ca 11 km): Vi börjar vår pilgrimsvandring från Glimmebodagården över majestätiska Brösarps norra backar. Vi ansluter sedan till Backaleden från Brösarp till Haväng. Väl framme kan du nöja dig med utsikten vid Havängsdösen eller ta ett svalkande dopp som avslutning.

Lördag (ca 15 km): vandring från Haväng. Vi vandrar först norrut över ljungheden mot Knäbäcken sedan söderut längs med havet mot Haväng, Vitemölle och dagens slutmål Kivik.

Söndag (ca 11 km): vi vandrar från Kivik mot Stenshuvud nationalpark. Vi bestiger toppen och vilar på Kortelshuvud. Sista sträckan följer vi sandstranden – med paus för bad och vila – till Knäbäckshusen.

Anmälan senast 1 juli  till Gullbritt via  e-post: gullbritt.sorensen@gmail.com

Har du frågor så tveka inte att kontakta oss.

Kostnad: 3 100 kr (prel)

Alla måltider & enkel logi ingår, likaså busstransporter och vandringsledare som vägleder både den yttre och inre vandringen.

I samarbete med SENSUS

SVÅRIGHETSGRAD: Delvis utmanande, vi vandrar upp och nedför Brösarps norra och södra backar, över hedar med betesdjur, på stranden längs med havet, upp och nedför Stenshuvud och Kortelshuvud – vi följer i stort sett Backaleden och Skåneleden. Utmed vissa sträckor förekommer det att leden passerar över stängsel med hjälp av höga stättor.

Nyfiken på pärlorna i Frälsarkransen? Läs mer här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close