Ett gott nytt vandringsår 2021

”Allting är mycket osäkert och det är just det som lugnar mig.” (Too-ticki i Trollvinter, Tove Jansson)

Nu ser vi framåt. Vi släpper taget om det gamla och välkomnar det nya. År 2020 var vi 50 pilgrimer totalt och för många var det nytt att upptäcka det speciella med att pilgrimsvandra. Allt fler längtar ut.

Året som gått gjorde vi det bästa vi kunde utifrån förutsättningarna och det blev två ’en-dagars-vandringar’. Den 17 maj från St Olof till Rörum och den 27 juni från Borrby strand till Backåkra. Då fick vi själva ordna med mat och eventuell övernattning. Stärkta i erfarenheten, att det gör skillnad att slippa bekymra sig om det praktiska, ser vi fram mot att få fortsätta ordna vandringar med ’all-inclusive’-upplägget. Maxantalet på Havängsvandringen den 2 – 5 augusti sattes till färre än vanligt och kunde i övrigt genomföras som tänkt. Nytt var sträckningen från Glimmeboda över Brösarps norra backar – den kommer att finnas kvar framöver. Tredje dagen avslutades på Knäbäckshusen, och Simrishamn fick vänta till ett annat år.   

Även om det inte alltid blir som vi tänkt oss så ser vi framåt. För pilgrimen är visionen viktigare.

Därför spikas nu datum för pilgrimsvandringar 2021. Jag (Gullbritt) tar tag i det praktiska med boende och buss. Ni bidrar med ert intresse och anmälan. Jag avvaktar med anmälningsavgift tills vi ser hur allt utvecklas under våren. Om jag vet att intresset finns börjar vi forma vandringarnas innehåll och pilgrimstankar. Då är vi beredda när restriktionerna släpper och kan obehindrat ge oss ut på nya äventyr.

Hoppas att vi ses ute i naturen!  

Pilgrimsvännerna Gullbritt och Anders                                      

e-post: vandra@pilgrimsvan.se

Kategorier Okategoriserade
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close